Jag som driver uppfödningen heter Olivia. Djurintresset har alltid funnits och jag är uppväxt på en bondgård, djur har alltså funnits omkring mig hela livet. Idag studerar jag till husdjursagronom på Sveriges lantbruksuniversitet. Även sambon Kent är mycket delaktig i uppfödningen, framförallt när det gäller byggnationer av burar och att fixa smarta lösningar för att underlätta skötseln. 

Uppfödningen har funnits sedan 2009, kaniner har dock funnits i mitt liv sedan fyra års ålder. Genom åren har jag hunnit med en del olika raser och har testat det mesta inom kaninvärlden. Mitt mål med aveln är att få fram trevliga, friska och rastypiska individer som ska passa lika bra till sällskap som till avel. De flesta kaniner brukar också tycka det är väldigt kul med kaninhoppning och en del av dem passar även för utställning. Temperamentet är alltid nummer ett i min avel. Det är inte roligt med en kanin som är osäker eller agressiv. Kaniner med oönskat beteende eller ärtflighet för defekter ingår inte aveln. 

Majoriteten av kaninerna bor i så kallade fackburar. Dessa burar följer Jordbruksverkets föreskrifter för hur de ska vara utformade. Jag försöker även att berika burarna för att göra livet lite roligare för kaninerna. Kaninerna har även större rasthagar där de vistas så ofta som möjligt. Kaningården har nyligen förflyttats och uppbyggnaden är igång. Planer på ett kaninhus och permanenta hägn pågår för fullt.